Passersystem

Passagesystem, kodlås, kodbox , kortläsare och porttelefon, kärt barn har många namn. Detta är vanliga benämningar för det som vi i branschen oftast kallar för passersystem. Det handlar om modern tillträdeskontroll och styrning av dörrmiljöer utan nycklar som kommer från engelskans ”access control”. Öppning av dörrar styrs med beröringsfria nyckelbrickor eller kod istället för nycklar. I vardagligt tal säger man oftast taggar, passerbrickor, blippar eller elektroniska nycklar. Detta är synnerligt aktuellt ur ett hygieniskt perspektiv. Södermalms Lås är certifierade installatörer av samtliga marknadsledande varumärken. Vi har en gedigen erfarenhet av att hitta den bästa lösningen efter våra kunders unika behov och förutsättningar.

Modernt, smidigt, säkert och kostnadseffektivt

Ett kundanpassat passersystem effektiviserar driften, höjer säkerheten samt underlättar både administrationen och tillgängligheten i fastigheten. En framtidssäker lösning med många fördelar så som: digital tillträdesstyrning, nyckelkontroll, skalbarhet och händelseloggar. Tillträde till entréer och andra allmänna utrymmen kan delas upp efter tidszoner och behörighetsgrupper. Ett passersystem kan anpassas för bostadsrättsföreningar, flerbostadshus, företag, kontor, handel, industrifastigheter och offentliga lokaler. Ett system kan dimensioneras för att innefatta hundratals dörrmiljöer, men det kan även vara så litet som en enda dörr så kallat ”standalone”. Det går även att välja om man vill att systemet ska vara webanslutet och administreras från distans eller lokalt. Ofta integreras kortläsare, informationstavlor, bokningssystem, porttelefonsystem och dörrautomatiker som underlättar öppningen av dörrar för exempelvis äldre och människor med funktionsnedsättning i passagesystemet.Södermalms Lås är certifierade installatörer av passersystem och arbetar i dagsläget främst med varumärken som Axema, ASSA ABLOY, RCO, Salto. Vi installerar, programmerar, hostar och servar passagesystem till både bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag i hela Stockholm.

Kontakta oss mer än gärna för en kostnadsfri konsultation.

Passersystem från Södermalms lås

Fördelar med passersystem

  • Passerbricka istället för nycklar. Du slipper problemet att behöva byta lås om någon tappar bort sina nycklar. När man tappar en bricka så behöver du bara spärra den i systemet och tilldela användaren en ny med ett par knapptryckningar, sen är det klart. Det sparar både tid och pengar.
  • Porttelefon där du väljer om besökare vid porten skall ringa direkt till din telefon.
  • Öppning av port där boende enkelt kan släppa in besökare via en app.
  • Bokningstavlor / informationstavlor där du på ett smidigt sätt bokar gemensamma lokaler som tvättstuga,föreningslokal, bastu etc. På plats vid en fysisk digitaltavla eller på webben.
  • Allt-i-ett där du får ett passersystem, kodlås, porttelefon, larmstyrning och postens IR i en och samma läsarterminal.
  • Digitala informationstavlorna som vanligtvis placeras i trapphus där man kan kommunicera viktig information med boende som exempelvis boenderegister även felanmälan och trapphusregister.
  • Anpassad för funktionshindrade. Du kan enkelt ställa in öppningstiden och styrningen av dörrautomatiken så att tiden och sättet för passage anpassas för varje användare.
  • Webbklient där du enkelt administrerar system, lägger till/tar bort användare, tilldelar behörigheter till olika utrymmen, detaljerade händelseloggar och mycket mer.


Dokument
No items found.
Arrow Down Icon

Larm

Vi på Södermalms Lås har kompetens, erfarenhet och ett starkt produktsortiment inom inbrottslarm
7

Vi på Södermalms Lås har kompetens, erfarenhet och ett starkt produktsortiment inom inbrottslarm. Vi erbjuder ett komplett utbud av larm och säkerhetsprodukter för både privat boende och företag. Tänker ni trådlöst eller trådbundet? Vi har godkända produkter för alla tänkbara installationer. Kontakta oss direkt för konsultation och rådgivning.

Arrow Down Icon

CCTV

Vi anpassar er lösning med de kameror, det lagringsutrymme, de tillägg och tjänster som passar bäst för er verksamhet.
6

Vi på Södermalms Lås har bred erfarenhet av att erbjuda kompletta säkerhetslösningar till våra kunder. Våra tekniker installerar larm och kameraövervakning, så kallade trygghetskameror, efter era specifika behov. Vi anpassar er lösning med de kameror, det lagringsutrymme, de tillägg och tjänster som passar bäst för er verksamhet.

Kontakta oss gärna så kommer vi med förslag hur vi kan integrera CCTV i ert säkerhetssystem på ett enkelt och smidigt sätt.

Arrow Down Icon

Dörrautomatik

En dörrautomatik är en viktig del i handikappanpassningar eftersom de underlättar passagen för funktionshindrade människor
11

Dörrautomatik installeras för att dörrar ska kunna öppnas och stängas automatiskt. Det finns flera olika typer som exempelvis slagdörrsautomatik, skjutdörrsautomatik och dörrautomatik för karuselldörrar. Styrning av dörrautomatik kan ske på olika sätt, t.ex. med rörelsesensorer, armbågskontakt, fjärrkontroll eller passagesystem. Dörrautomatik installeras vanligtvis i dörrmiljöer med mycket persontrafik exempelvis entrédörrar tillflerbostadshus, hotell, restauranger och butiker. De kan installeras både inomhus och utomhus. En dörrautomatik är en viktig del i handikappanpassningar eftersom de underlättar passagen för funktionshindrade människor. Vi hjälper er gärna att välja rätt dörrautomatik efter era unika behov. Det kan handla om nyinstallation, service eller utbyte av en befintlig automatik som slutat fungera. Södermalms Lås är auktoriserade samarbetspartner till Geze dörrautomatiker. Vi arbetar även med dörrautomatiker från ASSA ABLOY, Dormakaba och Tormax i hela Stockholm.

Arrow Down Icon

Elektriska Lås

Idag blir det allt vanligare med olika former av elektriska lås
24

Idag blir det allt vanligare med olika former av elektriska lås. Även dessa förekommer i många olika varianter, och kan användas både som komplement till ett helt mekaniskt lås, eller som ett direkt substitut. Dessa lås kan styras elektriskt, och de kan därför ingå i mer avancerade passersystem med kodlås, tidur, kortläsare, porttelefoner och liknade.

Bland de vanligaste typerna av elektriska lås finns: elslutbleck, eltryckeslås, motorslutbleck, motorlås och elektromagneter.

Kodlås

Kodlås är en en modern och relativt enkel lösning. Man slipper borttappade nycklar och tidskrävande nyckelhantering. Våra tekniker kan göra en snabb och enkel installation som är lätt att underhålla. Det mest välkända kodlåset är Yale Doorman.

Södermalms Lås är auktoriserad Yale partner och utför både nyinstallation och service i hela Stockholm.

Tack 🙏🏻 alla inblandade för gårdagens härliga sommaravslutning☀️Tillsammans är vi Södermalms Lås♥️💪🏻🇸🇪🇪🇹🇸🇾🇷🇸🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇳🇴🇫🇮🇧🇦Nu snurrar vi igång lite välförtjänta semestrar😎Självklart är verksamheten öppen som vanligt hela sommaren! #sommaravslutning #semester #jobb #jour #team #försäkerhetsskullihelastockholm
Tack 🙏🏻 alla inblandade för gårdagens härliga sommaravslutning☀️Tillsammans är vi Södermalms Lås♥️💪🏻🇸🇪🇪🇹🇸🇾🇷🇸🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇳🇴🇫🇮🇧🇦Nu snurrar vi igång lite välförtjänta semestrar😎Självklart är verksamheten öppen som vanligt hela sommaren! #sommaravslutning #semester #jobb #jour #team #försäkerhetsskullihelastockholm
Montage av flera Yale Doorman L3 hos en trevlig kund i Nacka. Det blev lite specialarbete och fräsning eftersom ytterdörren är beklädd med vackra trädetaljer. Vi älskar utmaningar och snygga jobb. Givetvis är vi auktoriserade Yale partners. Tänk även på att alltid anlita ett seriöst låssmedsföretag som är auktoriserat av SLR när ni behöver hjälp med lås och säkerhet. Behöver ni vår hjälp kontaktar ni oss direkt! #yale #yaledoorman #l3 #yalepartner #slr #lås #kodlås #smartahem #snyggahem #snyggpersonal #service #låssmed #nacka #saltsjöboo #saltsjöbaden #älta #försäkerhetsskullihelastockholm
Ett bättre utvecklingssamtal med bästa Helene, där vi även firade ett flerårigt mål vi nått! Tillsammans är vi Södermalms Lås♥️ #mål #utveckling #kämpa #varjedagräknas #försäkerhetsskullihelastockholm
Byte av spanjoletter i en kulturmärkt villa i Hässelby villastad. Vi har handtag, beslag och lås till både fönster och altandörr. Vi på Södermalms Lås har specialiserat oss på spanjoletter och har både erfarenhet och kompetens till att åtgärda krånglande låsning av altandörrar. Spanjolett är ett stängningsbeslag med låsbart eller icke låsbart låshus. Det är i första hand avsett för fönster och altandörr .Vi utför både service och reparationer av trasiga spanjoletter i altandörrar och balkongdörrar. För de spanjoletter som inte går att reparera kan vi kan även måttbeställa nya. Konsultera oss så hjälper vi er att hitta rätt produkter efter era behov, försäkringskrav och önskemål. #svenskafönster #nordiskafönster #mockfjärds #skanskabyggvaror #fix #assaabloy #gu #sigenia #mila #lås #fönster #altan #dörr #beslag #spanjolett #service #nymontage #byte #försäkerhetsskullihelastockholm
Montage av ett dörrstopp från Flexstopp eftersom denna bostadsrättsförening hade stora problem med att dörren slog i väggen. Flexstopp är helt unik med att vara justerbar, det finns ingen annan dörrstoppare som kan hantera breda dörrblad från 800-1100mm. Den kan monteras på vägg precis som traditionella dörrstoppare, men även som karmmontage då den kan monteras direkt i partiets karm. Som standard finns den i pulverlackerad svart och i rostfritt. Konstruktionen på Flexstopp är både unik och robust. Den triangelformade designen gör att den blir överlägset stark och hållbar, både av kraften från dörren i sidled samt mot vandalism om någon försöker hänga i den. Den skyddar hela dörrmiljön såsom dörrblad, gångjärn och dörrautomatik/ dörrstängare. Behöver ni hjälp med smarta lösningar kontaktar ni oss direkt! #dörr #lås #behör #justering #service #flexstopp #dörrstängare #dörröppnare #dörrautomatik #försäkerhetsskullihelastockholm
Före och efter vi bytte ut en gammal porttelefon från Bewator till ett toppmodern passersystem från Axessa. Hos denna bostadsrättsförening integrerade vi CCTV, så kallade trygghetskameror i säkerhetssystemet. Snyggt, modernt, säkert och användarvänligt på samma gång när modern teknik omsluts av mässingsdetaljer som passar fastighetens estetik. Hör av er direkt om er bostadsrättsförening behöver hjälp med passersystem, CCTV, lås och säkerhet. Välkomna! #passersystem #passagesystem #cctv #trygghetskameror #larm #lås #inbrottsskydd #brf #bostadsrättsförening #fastighetsägare #fastighet #säkerhet #steplock #axessa #slr #försäkerhetsskullihelastockholm
I veckan hade vi flera tekniker på utbildning hos iLOQ. Utbildningen gällde iLOQ:s nya 5-serie. Designat för att maximera säkerheten, minimera administrationstiden och miljöpåverkan samt sänka livscykelkostnaderna och öka värdet på era fastigheter. iLOQ 5-serien är en flexibel och modifierbar låslösning som enkelt låter dig välja vilken ”nyckel” du vill använda; iLOQ S5 digital nyckel, iLOQ S50 mobiltelefonnyckel (iOS eller Android), en FOB eller en gruppkod. Och precis som i alla iLOQ lösningar, behövs varken batterier eller kablar. Kontakta oss direkt så berättar vi mer! #iloq #låssystem #digital #digitaltlåssystem #miljö #ekonomi #lås #brf #bostadsrättsförening #modern #fastighetsägare #administration #nyckel #nyckelhantering #försäkerhetsskullihelastockholm